Waarom blauwfilter brillen?

Kunstmatig licht, met name in de avonduren, ontregelt de biologisch klok. Omdat dit de afgifte van melatonine ernstig verstoort, treden er korte –en lange termijn gezondheidsrisico’s op. Bescherm uzelf daarom tegen veelvoorkomende symptomen als chronische vermoeidheid, slechte nachtrust en een vergrote kans op systeemziektes.

Als het om gezondheid gaat, is alleen het beste goed genoeg. Om deze reden kiezen wij voor brillen die beschermen tegen de meest schadelijke lichtfrequenties; een stap richting optimale gezondheid die er écht toe doet. Omdat concurrenten vaak neigen naar een transparante bril, wordt een gedeelte van het licht slechts gedeeltelijk gefilterd, of ronduit genegeerd. Kies daarom voor een merk dat u kunt vertrouwen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Wilt u weten hoe het precies werkt? Lees dan verder.

Hoe werkt het precies?

Draag de bril wanneer u zich in kunstlicht bevindt. De meeste bronnen van kunstlicht zenden namelijk hoge, krachtige frequenties van blauwlicht uit. Blauwlicht wordt normaal gesproken afgegeven door de ochtend/middagzon en is altijd gebalanceerd met 42% roodlicht. De sterke frequentie van kunstmatig blauwlicht geeft het verkeerde signaal aan het brein: namelijk dat het ‘s middags is.

Het brein gaat zich vervolgens gedragen naar de situatie die bij ‘s middags hoort. Omdat kunstlicht er altijd is, krijgt ons brein dus de hele dag de prikkel binnen; het is daglicht, produceer daarom cortisol (stresshormoon) en word actief! U kunt u voorstellen dat, door heel de dag in kunstlicht te spenderen, met name ’s avonds, onze slaap beïnvloed wordt. Als het brein na zonsondergang nog registreert dat het overdag is, gaat het namelijk minder melatonine (slaaphormoon) afgeven. De biologische klok wordt hierdoor ontregeld en de kwaliteit van slaap neemt drastisch af. Als de kwaliteit slaap afneemt, wordt de kans op het ontwikkelen van systeemziektes groter. Naar aanleiding van het bovenstaande, worden de voordelen van het dragen van blauwfilter brillen direct duidelijk. De meest belangrijke: het toenemen van het energieniveau, het balanceren van de biologische klok en het verbeteren van de nachtrust en hierdoor het natuurlijk herstellend vermogen.

Ziek of gezond zijn begint bij je omgeving

Onze blauwfilter brillen zijn onmisbare pleisters op de zere wond, waarbij de wond onze omgeving is. Wij zijn als mensen gemaakt om te leven en gedijen in een natuurlijk omgeving, maar we leven tegenwoordig in een niet-natuurlijke omgeving. Kunstlicht is overal te vinden en het is er altijd. Is kunstlicht dan per definitie slecht? Nee. Maar het is een verkeerd, te sterk , ongebalanceerd signaal èn een constante stressor die onze biologische klok en hormoonpaneel ontregelt door op de verkeerde tijdstippen aanwezig te zijn. Optimale gezondheid begint bij het waarborgen van de biologische klok. Kunstlicht ontregelt dit en onze brillen beschermen tegen schadeljk kunstlicht.

Brildragend?

Natuurlijk is het mogelijk dat u brildragend bent. Wij bieden hiervoor drie verschillende oplossingen. Wij kunnen een bril op sterkte voor u maken, dit proces is echter iets tijdrovender (en daardoor duurder) dan de regulieren brillen. Hiernaast verwachten wij op korte termijn overzetbrillen en opzetglazen aan te bieden. Houd hiervoor onze website in de gaten en schrijf u alvast in voor de nieuwsbrief.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *